fredag 4 juli 2014

Vit choklad-Baileysmousse

Till det här receptet på vit choklad-Baileysmousse har jag utgått från receptet på chokladmousse men tillsatt Baileys och gelatin. Fyllningen passar bra med t.ex. jordgubbsmousse.

Vit choklad-Baileysmousse

Räcker till ett lager fyllning i en tårta på 22-24 cm i diameter

180 g vit choklad
100 g naturell färskost
2 dl grädde
½ dl Baileys
1 gelatinblad

Gör så här:
1. Bryt chokladen i bitar, smält den i grädden i en kastrull på spisen på svag värme. Var noga med att grädden inte börjar koka.
2. När chokladen smält får blandningen kallna i kylskåp ordentligt, gärna över natten.
3. Hetta upp Baileys och smält gelatinbladet i det. Låt svalna lite.
4. Vispa upp vit chokladgrädden tillsammans med färskosten. Tillsätt Baileys-gelatinblandningen och rör om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar